Більшість українців вважає, що влада каже неправду про кількість хворих на ковід

Дата: 17 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

45% опитаних українців переконані, що офіційну статистику щодо масштабів коронавірусу в країні применшено, а 31%, навпаки, вважає її перебільшеною.

Про це свідчать дані дослідження соціологічної групи “Рейтинг”. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час традиційного брифінгу щодо ситуації з ковідом в Україні. Фото: сторінка МОЗ у фейсбуку

Лише 15% переконані, що вона об’єктивна. Соціологи зазначили, що, як порівняти з березнем, кількість тих, хто вважає статистику перебільшеною, зросла з 11 до 31%. Частіше не довіряє офіційній інформації щодо захворюваності молодь, а також ті, хто зрідка відстежує новини про коронавірус.

Дослідження також показало, що майже 60% українців часто стежать за новинами про коронавірус, ще 21% роблять це інколи, а 11% – зрідка. Не цікавляться новинами про ковід лише 8% опитаних. За словами аналітиків, частіше відстежують новини про коронавірус люди старшого віку та жінки. Водночас із початку листопада дедалі менше людей стежать за новинами про коронавірус. Їхня кількість відтоді скоротилась із 65 до 59%. 

Із 12 до 14 грудня соціологи опитали 2,5 тисячі українців від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Водночас половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримують вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Нещодавно Конституційний Суд також попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії.

Фотографія обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter