Старшокласників запрошують на інтерактивні екскурсії толерантності про Поділ

Дата: 24 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Освітній центр “Простір толерантності” запрошує учнів 9–10 класів та вчителів історії на освітню екскурсію “IWalk – Поділ”.

Про це Центру інформації про права людини повідомили у прес-службі організації.

Згідно з повідомленням, програма Iwalk відповідає Наказу МОН № 312 від 23.03.16 “Про затвердження плану заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру”.

Волонтери-гіди проводитимуть екскурсії з відеосвідченнями на планшетах для груп школярів і дорослих.

Під час освітньої прогулянки учні дізнаються міжкультурну історію Подолу.

Учасники дивитимуться та обговорюватимуть з гідами відеосвідчення Діни Левіної, Марії Єгоричевої-Глаголєвої та Міргазіма Сабірова – про їхнє дитинство до початку Другої світової війни. Поділ був місцем, де люди різних національностей і віросповідань жили разом та переживали життєві негаразди. Тут після втечі з Бабиного Яру переховувалася Діна Левіна – одна з небагатьох, хто вижив у дні розстрілів.

Iwalk – це унікальна освітня програма фонду “Шоа”, в якій поєднано відвідування місця пам’яті з фрагментами свідчень очевидців, аби краще дізнатися про події, які відбувалися на саме тому місці. Завдяки особистим свідченням з архіву фонду “Шоа” абстрактна, масивна політична історія перетворюється на спільноту індивідуальних людських доль.

Використовуючи цю програму, учні зможуть дізнатися більше про деталі розташування фактичних місць пам’яті та почути розповіді свідків. Слухаючи розповіді свідків на тому самому місці, де відбувалися події, учні зможуть відчути, як пам’ять місця стає їхнім спогадом, яким чином наше життя сьогодні є частиною історії майбутнього.

IWalk розроблено у співпраці ГО “Освітній центр “Простір толерантності”, фундації “Захор” і фонду “Шоа” Університету Південної Каліфорнії.

Вартість участі для групи 15–25 осіб: 500 грн. Усі кошти будуть спрямовані на організаційний розвиток громадської організації “Простір толерантності”.

Тривалість екскурсії – 90 хвилин.

Час проведення: згідно з домовленістю.

Записатися на освітню екскурсію можна за телефоном 095-393-32-13 (Андрій) або емейлом tolerancespace@gmail.com.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter