Станіслав Асєєв оприлюднив фото та паспортні дані ключових воєнних злочинців “Ізоляції”

Дата: 28 Березня 2021
A+ A- Підписатися
Журналіст та колишній бранець Кремля Станіслав Асєєв опублікував фотографії та паспортні дані ключових воєнних злочинців “Ізоляції”, що мають російське громадянство. Встановити особи цих людей вдалося за підтримки Bellingcat.
 
Про це Станіслав Асєєв написав на своїй сторінці у фейсбуку.
1) Кривонос Юрій Сергійович, 29.12.1978 р.н., позивний “Товстий”. Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 587195. Зайняв місце Палича (Куликовського Дениса) як куратора “Ізоляції”.

2) Бутенко Володимир Володимирович, 17.05.1980 р.н., позивний “Бут”. Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 616516. Права рука Кривоноса, один зі старших по зміні.

3) Єрьомічев Руслан Володимирович, 15.07.1979 р.н., позивний “Єрмак”. Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 627493. Головний любитель молодих дівчат на “Ізоляції”“, — написав Асєєв у своєму фейсбуці.
 
Колишній політв’язень також стверджує, що усі троє чоловіків причетні до жорстоких тортур, побоїв та приниження людської гідності.

Однак тепер, маючи дані їхніх російських паспортів, можна офіційно пред’являти претензії Російської Федерації за порушення законів і звичаїв ведення війни, що, сподіваюся, буде ініційовано найближчим часом як на ТКГ, так і нашим МЗС”, — зазначив Асєєв.

Крім того, експолонений додав, що незабаром буде опубліковано інформацію про ще одного військового злочинця на прізвисько Ленін, який за словами журналіста, “віджав мільйони і може в будь-який момент розчинитися з ними в Росії”.

Я 28 місяців слухав, як ви б’єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури і затягували людей з електроопіки в камери, де вони й далі повинні “тримати стіну плачу”. Вам всім було дуже смішно. Тепер посміємося ми”, — написав Асєєв.

Нагадаємо, що бойовики самопроголошеної “ДНР” захопили артзавод “Ізоляція” у червні 2014 року та облаштували там в’язницю. Зокрема, в “Ізоляції” утримували журналіста Станіслава Асєєва, якого звільнили з полону у грудні 2019 року.

У січні 2021 року невідомі почали публікувати фотографії секретної в’язниці донецьких бойовиків “Ізоляція” в анонімному телеграм-каналі, Асєєв підтвердив автентичність знімків. Донецькі правоохоронці заявили, що долучили ці знімки до кримінальних проваджень.

Фото обкладинки: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter