Невідомі почали публікувати фотографії секретної в’язниці донецьких бойовиків “Ізоляція”

Дата: 27 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У мережу потрапили фотографії так званої секретної в’язниці “Ізоляція”, де проросійські бойовики катують полонених. 

Фотографії опублікували в анонімному каналі “Донецкий тракторист” у телеграмі. 

Територія “Ізоляції”. Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

Перші свідчення про тримання людей у секретній в’язниці так званого “Міністерства державної безпеки ДНР” з’явились у 2014 році, після захоплення заводу Романом Лягіним та Станіславом Слєпньовим. За словами правозахисників, до секретної в’язниці потрапляли люди, яких викрадали посеред вулиці. В’язнів позбавляли будь-яких прав, не надавали медичної допомоги та можливості сконтактувати з рідними або адвокатами. 

“Буде помилкою вважати, що в цих стінах знущалися виключно з “укропів”, до яких зараховували всіх, у кого була стаття “Шпигунство”. Навпаки, на нас дивилися, зважаючи на можливий обмін, а це означало, що в людини не має бути видимих ​​шрамів, опіків і переломів. Тоді як свої – так зване “ополчення”, співробітники “міністерств” та інші – були справжнім м’ясом, тренувальним матеріалом, який можна буквально забивати в підлогу, не переймаючись наслідками. Адміністрація “Ізоляції” чудово розуміла, що жоден російський телеканал ніколи не візьме в них інтерв’ю, жодне місцеве видання ніколи про них не напише”,розповідав про умови тримання в “Ізоляції” звільнений з полону журналіст Станіслав Асєєв

Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”
 
Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

Канал “Донецкий тракторист”, на якому почали публікувати фото секретної в’язниці, створили ще в грудні минулого року, однак перші публікації з фото в ньому з’явилися 26 січня 2021-го. Згідно з описом каналу, автори публікуватимуть у ньому документи та фото, пов’язані з роботою “в’язниць” бойовиків, які надсилають самі бойовики.

Цікаво, що першим постом на каналі була реклама іншого анонімного телеграм-каналу під назвою “Джокер ДНР”. Його автор відомий своєю антиукраїнською позицією та декілька років тому дав велике інтерв’ю російському пропагандистському ресурсу.

Автентичність знімків, опублікованих “Донецким трактористом”, уже підтвердив журналіст Асєєв. За його словами, на фото видно загальну територію “Ізоляції”, майданчик для прогулянок, куди бойовики виводили полонених на п’ять-сім хвилин щодня, а також стіл для катувань у підвалі. 

“Схоже, ті, у кого з адміністрації ще збереглися мізки, нарешті зрозуміли, чим у найближчому майбутньому обернеться для них ця “тема”: міжнародним розшуком і судом з нашого боку і “обнуленням” у цьому випадку від “братів” з ФСБ. Так що вирішили заробити собі індульгенцію”, – припускає колишній бранець. 

Фото: телеграм-канал “Донецкий тракторист”

Анонімні автори обіцяють і надалі публікувати в каналі не тільки фото “в’язниць”, але й журнали відвідувань. 

Нагадаємо, що у вересні минулого року фонд “Ізоляція” звернувся від імені українців, які постраждали внаслідок російської агресії, до президента Володимира Зеленського, щоб той посприяв розслідуванню справи проти Романа Лягіна – організатора нелегальних виборів так званої “ДНР” у 2014 році й одного з ініціаторів захоплення території фонду “Ізоляція”.

Чоловіка затримали ще в червні 2019-го, однак за рік у справі, як стверджують в “Ізоляції”, по суті не відбулося жодного судового засідання, розгляд матеріалів справи переносили шість разів, а судді Шевченківського суду міста Києва раптово взяли самовідвід.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter