Справа Гандзюк: Павловському оголосили нову підозру

Дата: 27 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора оголосив про підозру в незаконному заволодінні транспортними засобами, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, експомічникові народного депутата попередніх скликань Ігорю Павловському, який паралельно проходить у справі нападу на Катерину Гандзюк як організатор злочину.

Про це повідомили у відомстві. 

Офіс Генерального прокурора та прокуратура Херсонської області спільно з СБУ 26 лютого 2020 року повідомили про підозру…

Опубліковано Офіс Генерального прокурора Четвер, 27 лютого 2020 р.

У повідомленні правоохоронців не вказано імені Павловського, однак адвокат Масі Найєм повідомив на своїй сторінці у фейсбуку, що йдеться саме про нього. Окрім Павловського, підозри вручили ще трьом особам. За версією слідства, вони заволоділи транспортними засобами на суму 5 млн гривень. У фігурантів справи вже провели обшуки у місцях їхнього проживання та можливого зберігання доказів. 

У Офісі генпрокурора також повідомили, що 26 лютого суд дозволив перевести до Києва окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання, для участі в слідчих та процесуальних діях.

Нагадаємо, що наприкінці січня Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави Павловського, якого підозрюють у створенні злочинної організації та незаконному зберіганні вогнепальної зброї.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Як співорганізаторам у справі підозру повідомлено голові Херсонської облради Владиславові Мангеру, який перебуває на волі під час досудового розслідування, місцевому кримінальному авторитетові Олексію Левіну, що втік з України, та Ігорю Павловському, якому змінили підозру зі співорганізації на замовчування злочину.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк мають причетність ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що в них бракує доказів для вручення їм підозри.

Загалом СБУ порушила п’ять кримінальних проваджень, що прямо чи опосередковано мають стосунок до справи Гандзюк. Одне з них стосується Гордєєва та Рищука – щодо їхньої ймовірної причетності до нападу або в ролі замовників, або як підбурювачів чи поплічників. Ще три кримінальних провадження пов’язані з обставинами, які передували нападу. Зокрема, це злочини, в яких Гандзюк публічно обвинувачувала керівництво області і які могли стати мотивом замаху, серед них і підпали лісу, і розкрадання бюджетних коштів та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter