Павловського взяли під варту за створення злочинної організації та незаконне зберігання зброї

Дата: 22 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави експомічника народного депутата попередніх скликань Ігоря Павловського, який паралельно проходить у справі нападу на Гандзюк як організатор злочину, за підозрою у створенні злочинної організації та незаконному зберіганні вогнепальної зброї.

Про це повідомляє Громадське. 

За даними слідства, Павловський створив злочинну організацію, що займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна та масовими заворушеннями на замовлення. У підозрі, зокрема, йдеться про два епізоди: підпал автомобілів активістів Олександра Цегельника та Юрія Марудова у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної державної адміністрації в травні того ж року, коли депутати намагалися висловити недовіру Олені Кравченко-Скалозуб – тодішній голові РДА.

До цих заворушень, за даними слідства, залучили і членів громадського формування “Ніхто, крім нас”, зокрема Руслана Агаєва, Максима Карого, Генріха Тарасенка, Максима Горєлого, Миколу Присяжного.

Цим особам 20 січня також оголосили підозри, однак їх не затримували. Запобіжний захід їм обиратимуть не раніш ніж наступного тижня. Також нову підозру оголосили й Сергієві Торбіну, який уже відбуває покарання за організацію нападу на Катерину Гандзюк.

Слідчі також повідомили, що під час обшуків у будинку Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Як співорганізаторам у справі підозру повідомлено голові Херсонському облради Владиславові Мангеру, який перебуває на волі під час досудового розслідування, місцевому кримінальному авторитетові Олексію Левіну, що втік з України, та Ігорю Павловському, якому змінили підозру зі співорганізації на замовчування злочину.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк мають причетність ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що у них бракує доказів для вручення їм підозри.

Загалом СБУ порушила п’ять кримінальних проваджень, що прямо чи опосередковано мають стосунок до справи Гандзюк. Одне з них стосується Гордєєва та Рищука – щодо їхньої ймовірної причетності до нападу або в ролі замовників, або як підбурювачів чи поплічників. Ще три кримінальних провадження пов’язані з обставинами, які передували нападу. Зокрема, це злочини, в яких Гандзюк публічно обвинувачувала керівництво області і які могли стати мотивом замаху, серед них і підпали лісу, і розкрадання бюджетних коштів та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter