Співачка Наталя Корольова стала нев’їзною в Литву через незаконний в’їзд до України

Дата: 25 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Департамент міграції Литви вніс російських співаків Наталю Корольову та Хабіба Шаріпова до списку осіб, яким заборонено в’їзд до Литви через концерти в тимчасово окупованому Криму. Заборона діятиме до 21 січня 2027 року.

Про це інформує Литовське національне радіо і телебачення (LRT).

Минулого тижня до МЗС Литви з відповідним зверненням звернулися голова парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінас Касчюнас і його колега.

Касчюнас висловив переконання, що, перш ніж запрошувати якогось виконавця, організатори концертів у Литві мають оцінити геополітичну ситуацію.

“Можливо, за кілька хвилин розпочнуться прямі воєнні дії проти наших друзів в Україні. Такі концерти – повне непорозуміння. Хотілося б, щоб не було потреби в якихось заборонах, запобіжниках з боку держави, щоб такі рішення ухвалювалися завдяки свідомості організаторів заходу”, – сказав Касчюнас.

З тієї ж причини раніше до списку небажаних осіб у Литві були занесені російські співаки Олег Газманов, Григорій Лепс і Філіп Кіркоров.

Наташа Корольова назвала внесення її владою Литви до списку нев’їзних осіб “безглуздістю”.

“Ну просто безглуздість якась. Світ остаточно перекинувся з ніг на голову… І мимоволі відчуваєш іспанський сором за таких представників влади, які, пропагуючи “свободу”, вимагають “оцінювання геополітичної ситуації”, – прокоментувала вона заборону в коментарі РБК.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

2020 року Україна відмовила у в’їзді на свою територію, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій)артистці Марії Гусаровій (Mary Gu), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Единая Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter