Російській співачці Mary Gu заборонили в’їзд в Україну за відвідини окупованого Криму

Дата: 12 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

На кордоні двом громадянам Росії, зокрема артистці Марії Гусаровій (Mary Gu) заборонили в’їзд в Україну, через незаконне відвідування окупованого Росією Криму.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

Скриншот з відео ДПСУ

Чоловіка та жінку – громадян РФ, які прибули до Києва авіарейсом зі Стамбула виявили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” в одному зі столичних аеропортів.

Під час оформлення та необхідних заходів контролю прикордонники встановили, що іноземці порушували порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму, в т.ч. відвідуючи фестивалі, що проводилися на півострові у різні роки. Також було з’ясовано, що жінка є російською виконавицею пісень, а чоловік пов’язаний з організацією та забезпеченням виступів співаків. В Україну іноземці планували потрапити для проведення концерту“, – зазначає пресслужба.

Держприкордонслужба не назвала імен та прізвищ порушників. Водночас російська співачка Mary Gu повідомила у сторіз в інстаграмі, що їй заборонили в’їзд до України.

Концерт, який мав відбутися сьогодні, буде перенесено на іншу дату через незалежні від нас обставини. На жаль, мені відмовлено у в’їзді на територію України“, – написала співачка.

За порушення норм українського законодавства росіянам відмовили в перетині кордону та заборонили в’їзд на три роки. Вони залишали Україну, відправившись у зворотному напрямку.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. 

Цього року у в’їзді до України відмовили, зокрема, російській співачці Глюкозі (Наталії Іоновій), журналістові НТВ Олексію Петрушку, який “забув” про поїздку до Криму, та депутату від партії “Єдиная Россия” Карену Арутюняну, що має медаль за анексію півострова. Не пустили до України й трьох росіян, які збиралися проводити в Києві лекції про те, як маніпулювати людьми в ЗМІ та соцмережах.

На початку цього року Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter