Слідство ідентифікувало двох охоронців, які напали на журналіста-розслідувача Михайла Ткача

Дата: 24 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У справі про напад на журналіста “Української правди” Михайла Ткача під час виконання професійних обов’язків 17 листопада 2023 року в селищі Козин на Київщині з’явилися двоє обвинувачених – громадяни О. та Х. Обвинувальні акти щодо них скерували до суду.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит УП.

Журналіст Михайло Ткач і чоловіки, які на нього напали. Скриншот УП з відео

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, обом указаним обвинуваченим інкриміновано вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 28 і ч. 2 ст. 171 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Михайло Ткач у коментарі “Детектору медіа” повідомив, що обвинувачені – це ті охоронці одного з відвідувачів ресторану, які вчинили напад на нього.

Адвокатка Ткача Віра Крат повідомила в коментарі ДМ, що обвинуваченими є особи, які зафіксовані на відео інциденту і яких слідству вдалося встановити. Третю особу, яка теж фігурує на відео, наразі не вдалося встановити.

За словами адвокатки, зараз справа перебуває на етапі розгляду по суті в Обухівському районному суді Київської області. Обвинувальний акт туди передали ще 4 січня 2024 року.

В ОГП додали, що матеріали досудового розслідування щодо ще однієї невстановленої особи 2 січня 2024 року виділено в окреме кримінальне провадження за цими ж статтями. Його розслідує Обухівське районне управління поліції.

Нагадаємо, 17 листопада 2023 року, орієнтовно о 23:20, на журналіста “Української правди” Михайла Ткача вчинили напад невідомі біля ресторану “Тандир” у селищі Козин на Київщині.

А раніше поліція намагалася знайти інформатора, який допоміг “Українській правді” провести розслідування про дороге авто заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Для цього було відкрито кримінальне провадження за фактом “несанкціонованого копіювання інформації із системи камер відеоспостереження “Безпечне місто”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter