Ще одна європейська країна приєдналась до Кримської платформи

Дата: 20 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

До Кримської платформи вирішила приєднатися ще одна країна Західної Європи — Ліхтенштейн.

Про це повідомили у пресслужбі Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

Джерело: ULLSTEIN BILD/GETTY IMAGES

“Ліхтенштейн не брав участі в установчому саміті Кримської платформи у серпні 2021 року, однак тепер вирішив приєднатися до цієї ініціативи. Ми вдячні Уряду Ліхтенштейну за важливий крок і визнання того, що Крим – це Україна”, – йдеться у повідомленні.

Цю новину також підтвердив глава МЗС Дмитро Кулеба під час включення на своїй фейсбук-сторінці.
 
Дуже гарну новину повідомила мені колега з Ліхтенштейну. Вона офіційно підтвердила сьогодні на зустрічі, що Ліхтенштейн приєднується до Кримської платформи“, – сказав Кулеба.
 
Він додав, що “такі речі нам потрібні. Вони показують, що ми не живемо сьогоднішнім днем, що ми думаємо про стратегію, про перспективу, і наші партнери разом з нами в цьому“.
 
Нагадаємо, у січні цього року Німеччина погодилася стати співголовою одного з напрямів Кримської платформи – щодо невизнання окупації Кримського півострова.
 
Як відомо, 23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи за участю представників 46 країн та міжнародних організацій, на якому підписали фінальну декларацію про невизнання протиправної тимчасової окупації Росією Кримського півострова. До цієї декларації в майбутньому зможуть приєднатися держави, представники яких не приїхали 23 серпня до Києва.
 
Кримська платформа охоплює рівні глав держав, парламенту, Кабміну та експертів. Україна сподівається на широку міжнародну координацію та активність у п’яти пріоритетних сферах: політика невизнання, безпека, ефективність санкцій, захист прав людини, подолання негативного впливу тимчасової окупації Криму на економіку і довкілля.
 
6 серпня в Києві відбувся установчий форум Експертної мережі Кримської платформи, яка має об’єднати українські та міжнародні зусилля в аналітиці наслідків окупації Криму задля деокупації півострова.
 
Під час форуму відбулися сім тематичних груп, де учасники презентували напрацювання бачення планів роботи. Групи стосуються сфер безпеки, політики невизнання окупації, прав людини та міжнародного гуманітарного правасанкційекономікиекології, культурної спадщини Криму, гуманітарної політики та відновлення прав корінних народів. Відомо, що в Києві постійно працюватиме офіс Експертної мережі Кримської платформи. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter