СБУ оголосила про підозри двом російським силовикам із Криму за статтею про державну зраду

Дата: 21 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру двом колишнім співробітникам МВС України в Автономній Республіці Крим у кримінальній справі за статтею про державну зраду.

Про це інформує Крим.Реалії з посиланням на СБУ. 

Фото: СБУ

До початку військової операції РФ із захоплення Кримського півострова вони обіймали посади голови сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Білогірського районного відділу та заступника начальника – начальника міліції громадської безпеки Алуштинського міського відділу.

“Зловмисники допомагали ворогові вести підривну діяльність проти України, а також займалися силовим насадженням окупаційної влади”, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні не називають імен та прізвищ фігурантів, проте посадовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа і захотів залишитись анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Андрія Гурченка (Hurchenko Andrii, Gurchenko Andrey) та Костянтина Лопарева (Loparev Kostiantyn, Loparev Konstantin). Сьогодні вони очолюють незаконні “відділи” окупаційного “МВС” у тимчасово окупованих Алушті та Нижньогірському районі.

Українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Також вона неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість.
 
Під час саміту Кримської платформи в серпні 2022 року президент Володимир Зеленський висловив переконання у квітучому майбутньому Криму після його деокупації.
 
Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.
 
Кримська правозахисна група закликала кримчан надсилати документи та інші докази, які підтверджують скоєння злочинів в окупованому Криму.
 
Напередодні ZMINA повідомляла, що для українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях, запрацював електронний сервіс “Ти в Україні”: на ньому розмістили інструкції з безпеки й спротиву та надали доступ до якісного VPN і безпечного браузера.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter