Рябошапка заявив, що знає причетних до втрати двох томів “справи Майдану” силовиків

Дата: 21 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Очільник Офісу генерального прокурора Руслан Рябошапка заявив, що слідству відомо, хто може бути причетний до витоку інформації щодо розстрілів на Майдані. 

Про це він повідомив в ефірі телеканалу “1+1”.

На початку листопада минулого року колишній нардеп й ексзаступник глави Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов звинуватив колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка в тому, що той нібито вкрав два томи оригіналів кримінального провадження, що стосуються розстрілів співробітників міліції під час Революції гідності.

Згодом тодішній очільник ДБР Роман Труба розповів, що відомство відкрило кримінальне провадження стосовно слідчих управління ГПУ, які допустили втрату матеріалів.

За словами Рябошапки, наразі слідчі підозрюють у витоку “людину, яка працювала при Горбатюку”.

“Ми знаємо, хто це міг зробити. Ми проводимо розслідування, є кримінальне провадження. Це не були втрачені матеріали, це були скопійовані матеріали”, – заявив він.

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Нещодавно рідні Небесної сотні прийшли до Офісу президента Зеленського, щоб поскаржитися на повільне розслідування справ Майдану

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter