Зеленський, Рябошапка та Венедіктова зустрілися з родинами Небесної сотні

Дата: 20 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський, генпрокурор Руслан Рябошапка та т. в. о. обов’язків директора ДБР Ірина Венедіктова зустрілись із рідними тих, хто загинув під час подій 20 лютого 2014 року в центрі Києва.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Рідні загиблих поскаржилися на те, що шість років чекають на результати розслідування злочинів проти майданівців та покарання всіх винних. Зеленський наголосив, що влада наразі робить усе, “щоб нічого не було втрачено, жодна деталь цієї справи”.

“І попри те, як ішло слідство останні шість років, ми не лише цілком вас підтримуватимемо, а й повністю завершимо цю справу. Для мене особисто це одна з пріоритетних справ. Ми робили все, щоб навіть після перезавантаження Генеральної прокуратури і керівництва Державного бюро розслідувань ми не втратили деталей цієї справи та продовжили розслідування”, – сказав президент.

Зі свого боку очільник Офісу генпрокурора Руслан Рябошапка нагадав, що в справах Майдану вже засуджено 44 людини, а ще 450 осіб намагаються притягнути до відповідальності.

“Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено”, – сказав він.

Водночас тимчасова очільниця ДБР пообіцяла, що скоро у відомстві оголосять конкурс на посаду керівника управління зі справ Майдану. Венедіктова підкреслила, що він “буде відкритим, і родини героїв Небесної сотні зможуть надати свого представника для контролю процесу”. Також вона запропонувала родичам загиблих зустрітися в ДБР і обговорити питання, які їх хвилюють.

Нагадаємо, що всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 осіб загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 людей дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”. Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують убивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter