Росіянин Сергій Гаврилов просить притулку в Україні: розповідаємо, за що його переслідують на батьківщині

Дата: 24 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

В Україні політичного притулку попросив росіянин Сергій Гаврилов, якого на батьківщині переслідують у межах так званої справи “Нової величі”. 

Про це повідомляє російське видання “Грани.ру”.

Гаврилов (крайній ліворуч) та інші фігуранти справи “Нової величі” в суді

Інформація про те, що Гаврилов попросив притулку в Україні, з’явилася ще 22 жовтня, коли він перетнув кордон у пункті пропуску “Сеньківка” в Чернігівській області. Однак тоді в повідомленні прикордонники не називали його імені. Згодом інформацію про те, що притулку в Україні просить саме Гаврилов, підтвердила координатор юридичної служби проєкту “ОВД-Инфо” Алла Фролова.

У Росії Гаврилова звинувачують в участі в організації “Нова велич”. Її члени нібито готували повалення конституційного ладу в країні, друкували агітаційні листівки, обговорювали стратегію в телеграмі та проводили тренування в Підмосков’ї, де вчилися готувати “коктейлі Молотова”. За версією російських силовиків, Гаврилов був “заступником очільника фінансового відділу і членом верховної ради” організації. 

Справа “Нової величі” набула розголосу тоді, коли стало відомо про двох її фігуранток – 18-річну Ганну Павликову і 19-річну Марію Дубовик. Російські силовики помістили дівчат у СІЗО, де в них різко погіршився стан здоров’я. Відомо, що Гаврилов, як і семеро інших фігурантів справи, досі залишається під слідством. 24 жовтня суд у Москві заочно заарештував і оголосив його у розшук

Російські правозахисники називають справу “Нової величі” сфабрикованою.

Нагадаємо, що в серпні президент Володимир Зеленський підписав указ про спрощення набуття громадянства, зокрема, для росіян, яких переслідують на батьківщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter