Росіяни завезли до Луганщини понад 750 тисяч пропагандистських книг

Дата: 07 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окуповану територію Луганської області російські загарбники ввезли понад 750 тисяч книг пропагандистської літератури. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Фото: Klike

“Макулатуру звозять у шкільні бібліотеки замість українських книг, які окупанти вивезли та спалили. Більшість примірників це Історія РФ. Акцент йде саме на цей предмет, адже він відіграє ключову роль у російській “системі освіти”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає “Спротив”, у цій системі школи є осередками пропаганди, тому головною їхньою функцією є “промивка мізків” українським дітям.

“Це лише частина цілеспрямованої політики ворога, направленої на знищення цілого покоління нашої нації”, – підсумували у ЦНС.

Як відомо, у лютому 2023 року в Ровеньках, що на Луганщині, вилучали українські книги з фондів загальних та шкільних бібліотек. Згодом ці підручники спалювали у місцевих котельнях.

Тоді “Спротив” наголошував, що практику спалювання книг росіяни запозичили в нацистської Німеччини. При цьому росіяни виправдовували це тим, що вони вилучають “нацистську літературу” – у перелік такої літератури потрапляють всі українські книги.

У серпні ZMINA писала, що росіяни до кінця року планують завезти в бібліотеки тимчасово окупованих територій понад 165 тисяч примірників пропагандистської літератури.

Організацією процесу займаються члени путінської партії “Единая Россия”. Переважно везуть псевдоісторичні книги або літературу про Другу світову війну, замінюючи ними українські книги, які вилучають із бібліотек.

Свої заходи вони традиційно пояснюють “волею народу”. За їхніми словами, книги везуть нібито на прохання місцевого населення, а збирають та передають їх прості росіяни.

Нагадаємо, що на початку року з бібліотечних фондів Приазовського державного університету у тимчасово захопленому Маріуполі російські окупанти також викидали книги. Пізніше літературу планували утилізувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter