Росіяни, риючи окопи в Запорізькій області, розкопали могильник із сибірською виразкою – Федоров

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій території Запорізької області російські військові опинилися на карантині через ризик спалаху сибірської виразки, якою ті могли заразитися, риючи окопи. 

Про це розповів мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров

Ілюстраційне зображення російського військового в тимчасово окупованій Запорізькій області. Фото: Alexander Ermochenko / Reuters
 

Сибірська виразка, або а́нтракс і Від схожості забарвлення чорного різновиду вугілля – антрациту – і центральної зони сибіркового карбункулу., є інфекційним захворюванням, яке лікують антибіотиками. Відомі випадки інфікування під час земляних робіт, а в Україні інколи фіксують спалахи цієї хвороби, зокрема в Запорізькій області. 

Федоров не уточнює, де саме могли розрити могильник російські військові.

“Мінус ворожий підрозділ тепер сидить на карантині. А двох російських військових спочатку привезли до лікарні Мелітополя, але після підтвердження діагнозу швидко списали – вивезли в невідомому напрямку”, – каже мер. 

Запорізькі медіа нагадують, що в області 2012 року фіксували спалах сибірки в селі Вознесенське. Після цього випадку також було кілька судових справ щодо посадовців, зокрема за неналежне утримання та обслуговування скотомогильника. Новини про те, що російські військові риють окопи в цьому селі, з’являлися ще торік. 

Нещодавно завдяки супутниковим знімкам Європейського космічного агентства журналісти зафіксували одну з ліній оборони російських військових у Запорізькій області, що безперервно простягається на понад 70 кілометрів. Це приблизно дорівнює відстані, наприклад, від Херсона до Миколаєва або ж від Відня до Братислави. 

Нагадаємо, що російська агресія вже завдала українській екології збитків на кілька трильйонів гривень, тож Україна збирається звертатися до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути росіян до відповідальності за екоцид.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter