Росіяни вирили на Запоріжжі траншею, що сягає третини протяжності усієї області

Дата: 08 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Завдяки супутниковим знімкам Європейського космічного агентства журналісти зафіксували одну з ліній оборони росіян на окупованій території Запорізької області, що безперервно простягається на понад 70 кілометрів. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

Довжина окопу на знімках супутника Sentinel-2, 04.04.2023

Окоп знайшли на супутникових знімках Sentinel-2 – це космічна місія дистанційного зондування Землі, запущена Європейським космічним агентством для моніторингу лісів, фіксування змін покриву Землі, відстеження наслідків стихійних лих тощо. 

Одна з крайніх точок укріпрайону знаходиться на околицях селища Семенівка, що приблизно за дев’ять кілометрів від центру Мелітополя. Місто окупаційна влада вважає своєю столицею, а про те, що там окопи рають прямо у дворах будинків, ZMINA повідомляла ще на початку цього року. 

На сході крайня точка зведених росіянами фортифікаційних споруд знаходиться у полі за межами селища Маринівка Приморського району.

Журналісти кажуть, що будівництво цієї лінії оборони почалось торік в перших числах вересня й будували укріплення одночасно з двох напрямків. 

“Довжина цієї лінії оборони у 70 км — це майже третина протяжності Запорізької області зі сходу на захід (205 км) і приблизно дорівнює відстані, наприклад, від Херсона до Миколаєва або ж від Відня до Братислави”, – звертають увагу журналісти. 

Скриншот відео

Будувати російським загарбникам допомагають цивільні, завезені ними до регіону із Середньої Азії. 

Нагадаємо, що чимало цивільних громадян Росії допомагають владі своєї країни окуповувати українські території. До прикладу, російських учителів, які мають навчати дітей за російськими програмами, привозили на Харківщину та до Запорізької області. 

Силовиків з російської республіки Дагестан та Краснодарського краю завезли на Херсонщину. Там вони мають допомогти росіянам примусово мобілізувати на війну проти України побільше чоловіків. 

Інша група російських посадовців із Західного Сибіру опинилася на Луганщині.

Також з Росії привозили чимало будівельників, наприклад до майже повністю зруйнованого росіянами Маріуполя. Один з таких навіть вів щоденник, поки перебував у місті. Його можна прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter