На окуповані території Запорізької області для початку навчального року завезуть учителів з Росії

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окуповані території Запорізької області для початку навчального року завезуть учителів з Росії. 

Про це розповіла призначена росіянами “очільницею відділу освіти” Олена Шапурова, відео з якою опублікував блогер Денис Казанський.

Будівля однієї з гімназій у Мелітополі. Фото: вікіпедія

Шапурова, якій загрожує до 10 років за ґратами за колабораціонізм, каже, що 31 серпня на окуповані території Запорізької області мають приїхати вчителі з регіонів Росії, які взяли над ними “шефство”.

Загалом мають завести пів тисячі освітян. 

Попри те що так звана “очільниця відділу освіти” каже, що школи укомплектовано на 50%, за даними місцевих журналістів, на співпрацю з росіянами погодилися лише 13% педагогів, зокрема вчителі початкових класів, англійської мови, інформатики, математики, фізики. 

Через нестачу кадрів окупанти, за даними журналістів, почали вимагати виходити на роботу пенсіонерів та навіть обходять освітян по квартирах. 

Після окупації Мелітополя та призначення росіянами на посаду Шапурової, вона одразу почала телефонувати освітянам і вимагати від них організувати навчальний процес за російською програмою.

Олена Шапурова. Фото: subbota.ua

Керівники закладів відмовилися, написали заяви на звільнення, і тому на їхні місця почали призначати інших людей. Здебільшого це були працівники коледжу, який очолювала до окупації Шапурова.

Місцеві медіа повідомляли про низку кримінальних правопорушень, пов’язаних із Шапуровою та внесених до ЄРДР за статтями про “грубе порушення закону про працю”, “привласнення та розтрату держмайна” й “зовживання службовим становищем”.

Нагадаємо, що саботують навчальний процес на окупованих територіях не тільки освітяни, але й батьки школярів. Через це росіяни погрожують тим з них, які не віддають дітей навчатися за програмами окупантів, забрати їх із сімей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter