Росія в Криму проводить незаконний призов до армії попри епідемію коронавірусу

Дата: 06 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

У межах незаконного весняного призову до армії РФ в окупованому Криму планують призвати 3,3 тисячі юнаків. 

Про це з посиланням на Міністерство оборони РФ повідомили в Кримській правозахисній групі. 

Россия объявила о начале призывной кампании в Крыму и Севастополе. Всего с территории Крымского полуострова планируется…

Опубліковано Крымская правозащитная группа / Crimean Human Rights Group Субота, 4 квітня 2020 р.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, які запровадили в регіоні, призовні й збірні пункти, за даними російських посадовців, забезпечили захисними медичними масками, дезінфікувальними засобами та безконтактними термометрами.

“Передбачено регулярну дезінфекцію місць загального користування. Посилено режими провітрювання і знезараження приміщень”, – розповіли в російському міністерстві. 

Кримських юнаків планують відправити служити за межі Криму, до військових частин Південного та інших військових округів.

Весняний призов у Криму проходитиме до 15 липня 2020 року.

Нагадаємо, що Росія незаконно призиває кримчан до своєї армії. Про це, зокрема, розповідали в ООН.

За ухилення від призову Росія штрафує або позбавляє волі на строк до двох років. У 2019 році Росія призначала штрафи в розмірі від 15 до 50 тисяч рублів.

Правозахисники закликають мешканців Криму надсилати матеріали, які підтверджують міжнародні злочини Російської Федерації та окупаційної адміністрації півострова. Вони просять надсилати копії підтверджувальних документів, фото- й відеоматеріалів на електронну адресу Регіонального центру прав людини (rchr.sev@gmail.com) або прокуратури Автономної Республіки Крим (zvern01@ark.gp.gov.ua). Правозахисники гарантують конфіденційність і запевняють, що такі докази допоможуть їм у притягненні до відповідальності організаторів міжнародних злочинів у Криму.

Як відомо, через коронавірус на півострові під медичним наглядом перебувають 2 902 людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter