Росія посилила пропагандистську діяльність у Польщі

Дата: 14 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Російська пропаганда посилила інформаційну діяльність у Польщі, стверджуючи, що економічна ситуація в країні постійно погіршується через нібито політику уряду, який підтримує Україну.

Про це заявив уповноважений представник уряду з безпеки інформаційного простору Польщі Станіслав Жарін.

Джерело: freepik.com

“Російський пропагандистський апарат намагається стимулювати публічну дискусію в Польщі, переконуючи громадську думку, що допомога Україні впливає на життєве становище поляків”, – заявив він.

Урядовець пояснив, що Кремль намагається вплинути на внутрішню ситуацію в країні, переконуючи поляків у поганій ситуації в країні та песимістичних перспективах на майбутнє. Інформаційно-просвітницька діяльність за цією темою використовується для створення потенціалу бунту проти допомоги українцям.

Водночас російська пропаганда просуває наратив, що зміна “антипольської політики” польського уряду та підходу до питання України нібито дозволить зламати “негативні тенденції”, які Росія начебто вбачає в становищі польського народу.

Пропагандисти заявляють, що енергетична криза та інфляція зникнуть, якщо польський уряд відійде від “русофобії” та психозу війни. Водночас у Кремлі, посилаючись на “думки поляків”, стверджують, що польське суспільство наразі має такі очікування.

Також російські ЗМІ стверджують, що поляки дедалі більше розчаровуються і вимагають “видворення” біженців з України.

“Останніми тижнями економічні питання активно експлуатуються Росією, яка використовує інформаційний та економічний тиск для дестабілізації співпраці між Заходом та Україною та тиску на Захід, щоб він припинив допомагати Україні”, – заявив повноважний представник уряду з безпеки інформаційного простору.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Брюсселі під час Форуму ЄС-Україна “Протидія російським фальшивим наративам” три неурядові організації з Литви, Польщі та України представили спільний звіт, у якому висвітлили виклики, пов’язані з російською дезінформаційною та пропагандистською діяльністю в країнах Люблінського трикутника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter