Російському актору на три роки заборонили в’їзд до України за відвідини окупованого Криму

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба заборонила на три роки в’їзд до України російському актору, який відвідував окупований Крим.

Про це повідомили у відомстві. 

Чоловік прилетів до аеропорту “Бориспіль” 13 липня рейсом із Франкфурта. Під час бесіди 38-річний актор навідріз відмовлявся визнати відвідування окупованої Росією української території, однак згодом не зміг пояснити прикордонникам своє перебування на одному з фестивалів у Криму минулого року.

Як з’ясувалося, актор брав участь у зніманні фільму “Балканський рубіж”, яке відбувалося, зокрема, на тимчасово окупованому півострові. Фільм, до речі, отримав субсидію від Мінкультури РФ. Зі слів чоловіка, він прибув до України, щоб також зніматися.

Прикордонники не називають імені чоловіка, однак, за даними “Української правди”, йдеться про актора Антона Пампушного.

Нагадаємо, що в березні прикордонники заборонили в’їзд російському журналісту, який “забув” про незаконну поїздку до Криму. Під час розмови чоловік також усіляко заперечував своє перебування на півострові та почав плутатись у відповідях на запитання правоохоронців. І тільки під час наведення неспростовних доказів росіянин таки “згадав”, як саме він потрапив на територію України у 2018 році.

Відомо, що Служба безпеки та Прокуратура АРК почали створення реєстру іноземців-порушників, які незаконно відвідували окупований Крим. Проїзд до окупованого півострова не з материкової частини України є порушенням законодавства, за яке громадяни України можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter