Російські військові облаштували у ще одному супермаркеті в Маріуполі імпровізований морг

Дата: 29 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі російські військові облаштували імпровізований морг на території одного з супермаркетів. 

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: телеграм-канал “Мариуполь сейчас”

Мова йде про територію магазину “Щирий кум” в Лівобережному районі по проспекту Свободи.

Андрющенко каже, що там опиняються тіла, які вимило з могил при спробі відновлення водопостачання та частково – ексгумованих. 

“Облаштували трупозвалище. Буквально. (Тіла. – Ред.) просто звалюють, наче сміття”, – розповідає посадовець. 

Раніше було відомо про інший імпровізований морг на території біля торговельного центру “Метро”. Там же росіяни відкрили пункт фільтрації та видавання так званої “гуманітарної допомоги”.  

За словами Андрющенка, через катастрофічну нестачу людей, які б могли займатись похованням тіл, влада у Росії розпочала “окрему рекрутингову кампанію паталогоанатомів”.

Лише цього тижня у Маріуполі під завалами однієї з багатоповерхівок знайшли майже дві сотні загиблих. Також виявили тіла на території заводу “Октябрь”. 

Нагадаємо, що загиблих у Маріуполі може бути набагато більше за офіційну статистику. Влада міста вже неодноразово казала, що через життя в сирих підвалах, антисанітарію та хаотичні поховання маріупольцям загрожує епідемічна катастрофа. Мер міста Вадим Бойченко прогнозував, що літні дощі вимиють до моря, річок та джерел питної води небезпечні сполуки, що утворилися від розкладення тіл.

Фотографія обкладинки: “Радіо Свобода”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter