Під завалами маріупольського заводу “Октябрь” знайшли десятки тіл загиблих

Дата: 27 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі виявили ще близько 70 тіл загиблих внаслідок російських обстрілів людей. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко

Будівля цеху на території заводу, 2020 рік. Фото: 0629.com.ua

Тіла знайшли під завалами на території колишнього заводу “Октябрь”, що знаходиться на вулиці Куїнджі у Центральному районі міста. Люди, як зазначає Андрющенко, не змогли вийти з будівлі після обстрілу, адже вихід завалило. 

Російські рятувальники, яких залучають до розбору завалів, склали тіла у мішки та, не проводячи ідентифікації, відвезли до братської могили у Старому Криму. Масове поховання там є одним з трьох, які вже вдалось знайти завдяки супутниковим знімкам. Інші два знаходяться у Мангуші та Виноградному. Довжина деяких траншей там сягає більше ніж 200 метрів.

“Місцеві кажуть, що особливо ідентифікувати не було чого з огляду на стан тіл”, – зазначає Андрющенко.

Скриншот опублікованого Петром Андрющенком відео
Скриншот опублікованого Петром Андрющенком відео

Цього тижня у Маріуполі під завалами однієї з багатоповерхівок знайшли майже дві сотні загиблих, однак через високий ступінь розкладення тіл місцеві відмовились збирати та упаковувати їх, й російські рятувальники просто поїхали з місця події.

Ще раніше з будівлі розбомбленого російськими військовими драмтеатру у Маріуполі таємно вивезли кількома вантажівками тіла загиблих там маріупольців. 

Нагадаємо, що, за словами міської влади, кількість людей, загиблих у Маріуполі, може бути набагато більшою за офіційну статистику. Раніше посадовці говорили про щонайменше 20 тисяч жертв. 

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter