У Маріуполі росіяни запустили воду без каналізації, це загрожує новою гуманітарною катастрофою

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі російські окупанти намагаються відновити водопостачання, але через невідремонтовані пориви труб і відсутність каналізації місту загрожує нова гуманітарна катастрофа.

Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Вода очікувано наповнила вулиці через пориви, для ремонту потужностей в окупантів немає… Система каналізації так і не запущена. Тому слідом за водою на тротуарах очікуємо вихід каналізації назовні. Також за відсутності очисних споруд, скоріш за все, окупанти дійдуть до скидання нечистот прямо в море”, — написав Андрющенко.

Він додав, що у гонитві за картинкою “життя повертається” окупанти посилено штовхають Маріуполь до нової хвилі гуманітарної катастрофи.

За словами Андрющенка, в місті також частково відновлено електропостачання. Електрика з’явилась в інфраструктурних об’єктах, зокрема лікарні №2 та в «гуманітарних штабах». Але потужностей критично не вистачає, енергії достатньо здебільшого для ілюзії покращення, аніж забезпечення міста.

Нагадаємо, агресія РФ спричинила в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Понад два місяці місто залишалось без води, газу, електрики, зв’язку, налагодженого підвозу продуктів.

Наразі у місті перебуває понад 100 тисяч людей. Через нестерпні умови життя, антисанітарію та неможливість звернутись за медичною допомогою тисячам маріупольців, які залишилися в місті, загрожують потужні та смертоносні епідемії холери, дизентерії та кишкової палички. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter