Російські будівельники в Маріуполі під час робіт знайшли стихійне поховання

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому Маріуполі на Донеччині під час будівельних робіт знайшли чергове стихійне поховання цивільних. 

Про це розповіли в Маріупольській міськраді. 

Приморський парк до російської окупації. Фото: mistomariupol.com.ua

Поховання знайшли в Приморському парку, що розташований в однойменному районі. Нещодавно маріупольські видання саме розповідали про завершення окупантами там “реконструкції”. 

Маріупольські посадовці кажуть, що могили в парку містяни викопували під час блокади торік навесні. 

“Таких стихійних поховань сотні по всьому місту. Адже люди ховали вбитих сусідів, знайомих чи родичів прямо у дворах чи парках. Тисячі загиблих залишилися під руїнами, тисячі поховано в таких стихійних та братських могилах”, – розповідають вони. 

Фото: Маріупольська міськрада

Встановити точну кількість загиблих у Маріуполі людей неможливо досі. За оцінками місцевої влади, ішлося про понад два десятки тисяч, однак ця оцінка є консервативною. Чимало тіл залишилося під завалами, які росіяни, щоб приховати свої злочини, зносили та зносять досі без ексгумацій. 

Дедалі більше імпровізованих кладовищ почало з’являтися в окупованому місті торік влітку, коли росіяни змінили правила, й поховання за ними стало коштувати занадто дорого. Перша новина про появу братської могили в Маріуполі датується ще 10 березня 2022-го. 

Нагадаємо, що завдяки супутниковим знімкам поблизу Маріуполя вдалося знайти щонайменше три масових поховання: у Мангуші, Виноградному та Старому Криму. Довжина деяких траншей сягає понад 200 метрів.

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter