Рівненська поліція розпочала провадження щодо мера Третяка за розпалювання ворожнечі проти ромів 

Дата: 25 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Рівненська поліція відкрила провадження за статтею 161 Кримінального кодексу України “Порушення рівноправності громадян” за фактом висловлювань мера міста Олександра Третяка щодо ромів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу поліції.  

Олександр Третяк

“У поліції підтвердили, що провадження відкрито за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності”, – пише видання. 

Раніше міський голова Рівного в ефірі Радіо Трек заявив, що “максимально стримується в емоціях, але в нього бракує слів і толерантності щодо того, що роми творять у місті”. Тож, за його словами, “йде до того, що всіх ромів запакують в автобус і вивезуть до Закарпаття”. Пізніше Третяк вибачився за своє висловлювання.  

Аналогічна ситуація вже відбувалася за участю мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Він доручив правоохоронцям вивезти ромів з міста до Закарпатської області. Тих, хто їхати відмовлявся, очільник міста рекомендував “пакувати” в автобус. За фактом висловлювання Марцінківа слідчі поліції Івано-Франківщини також розпочали кримінальне провадження за ст. 161 ККУ. Однак наразі, за інформацією ZMINA, провадження щодо мера Івано-Франківська закрили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter