Пристайко анонсував “ще більш масштабний обмін” наступного тижня

Дата: 04 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, що наступного тижня можливий обмін утримуваними особами.

Про це він розповів в ефірі програми “Право на владу” на 1+1.

Наступного тижня планується новий великий обмін полоненими.

Наступного тижня планується новий великий обмін полоненими. Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко. «Буквально наступного тижня ми плануємо ще більш масштабний обмін», – сказав Пристайко. Детальніше у відео.

Gepostet von ПРАВО НА ВЛАДУ am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Голова МЗС не уточнив, з ким саме планується обмін, з бойовиками ОРДЛО чи Росією. Також він не розповів і про тих, хто потрапив до списків обміну. 

“Найближчим часом, і це вже буквально, я сподіваюся, наступного тижня, ми плануємо ще більш масштабний обмін”, – сказав Пристайко. 

За даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 86 українців. 7 вересня до України в межах масштабного обміну повернулися 24 полонені моряки, Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші політв’язні, яких РФ роками незаконно утримувала у себе.

Дату наступного обміну не називають ні в Україні, ні в Росії, але в Офісі президента нещодавно повідомили, що списки в’язнів, яких хочуть повернути, можуть з’явитися вже за місяць.

На сьогодні відомо, що Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент вже закликав президента Володимира Зеленського занести до списку наступного обміну двох фігурантів справи “українських диверсантів” Володимира Дудку та Костянтина Давиденка і Володимира Дудку та Олексія Бессарабова в Криму засудили до 14 років колонії суворого режиму. Російські силовики звинуватили їх у підготуванні диверсій у Криму та в зберіганні вибухівки. На додаток до тюремного строку обом фігурантам справи “українських диверсантів” також дали великі штрафи., а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір” і Хізб ут-Тахрі́р аль-Ісламі́” – міжнародна ісламська політична партія. Мета організації – це відновлення ісламського стилю життя, ісламської держави (халіфату) та втілення в ній ісламської системи. Після анексії Криму у 2014 році російські силовики активно приписують співпрацю з організацією кримським татарам. Правозахисники вважають такі переслідування політично вмотивованими..

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter