У Зеленського повідомили, що списки на наступний обмін можуть підготувати через місяць

Дата: 23 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Узгоджені списки для наступного обміну між Росією та Україною можуть з’явитися за місяць.

Про це повідомив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак, передає видання LB.

Андрій Єрмак

За його словами, над списками наразі активно працює окрема група в Мінську. 

“Їх (списки. – Ред.) потрібно підтвердити не тільки з нашого, а й з того боку. Думаю, ми вийдемо на конкретні цифри десь через місяць. Зараз ми працюємо над узгодженням кількості людей, щоб перейти до процесу узгодження термінів звільнення цієї групи. Не думаю, що це буде сам факт звільнення. Але ми робимо все, щоб наступний етап відбувся якомога швидше”, – сказав Єрмак. 

Як відомо, за даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 86 українців. 7 вересня в Україну в межах масштабного обміну повернулися 24 полонені моряки, Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші політв’язні, яких РФ роками незаконно утримувала у себе. 

Нещодавно Архієпископ Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент вже закликав президента Володимира Зеленського занести до списку наступного обміну двох фігурантів справи “українських диверсантів” Володимира Дудку та Костянтина Давиденка і Володимира Дудку та Олексія Бессарабова в Криму засудили до 14 років колонії суворого режиму. Російські силовики звинуватили їх у підготуванні диверсій у Криму та в зберіганні вибухівки. На додаток до тюремного строку обом фігурантам справи “українських диверсантів” також дали великі штрафи., а також кримських татар, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір” і Хізб ут-Тахрі́р аль-Ісламі́” – міжнародна ісламська політична партія. Мета організації – це відновлення ісламського стилю життя, ісламської держави (халіфату) та втілення в ній ісламської системи. Після анексії Криму у 2014 році російські силовики активно приписують співпрацю з організацією кримським татарам. Правозахисники вважають такі переслідування політично вмотивованими..

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter