Прикордонники розповіли про 70 порушників самоізоляції, яких не випустили з України

Дата: 16 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

З початку запровадження карантинних заходів з недопущення поширення коронавірусу прикордонники виявили вже 70 порушників правил самоізоляції.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі. 

Тільки 15 квітня прикордонники виявили чотирьох осіб, які намагалися виїхати з України. 

“У пункті пропуску “Нові Яриловичі”, що на Чернігівщині, прикордонники виявили двох громадян. Вони прибули в Україну 6 та 7 квітня, а планували виїхати за кордон учора, що значно раніше встановленого терміну самоізоляції. Ще двох таких подорожувальників, які прямували до Польщі та Румунії через пункти пропуску “Краківець” та “Порубне”. Один із них не добув дві доби, інший – вісім до встановленого терміну самоізоляції”, – розповіли у відомстві. 

На виявлених порушників самоізоляції поліція склала протоколи за порушення правил щодо карантину. Такі дії караються штрафом від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні. За порушення правил уже покарали чоловіка у Львові, який гуляв парком без маски та напав на поліцейських, що його зупинили, а також чоловіків, які хотіли потренуватись у столичному Гідропарку. Водночас нещодавно суд не став карати львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски.

Згодом стало відомо, що суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають справи про порушення карантину. Водночас поліція часто неправильно складає протоколи на людей. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter