Пригожин та командири ПВК “Вагнер” загинули в авіакатастрофі у Тверській області – Росавіація

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Ввечері 23 серпня у Тверській області РФ впав літак, у якому були засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, співзасновник Дмитро Уткін, оператор і логіст ПВК та особиста охорона.

Про це повідомляє Росавіація.

Скриншот з відеозвернення Євгена Пригожина

За даними Росавіації, на борту літака також знаходився Валерій Чекалов – колишній бізнесмен, що був пов’язаний з бізнес-структурами Пригожина; заступник Пригожина в ПВК “Вагнер”, який, ймовірно, відповідав за роботу Служби безпеки ПВК.

Інші пасажири – найманці ПВК “Вагнер” – Євген Макарян, Олександр Тотмін, Сергій Пропустин, Микола​​​​​​​ Матусєєв.

Крім того, загинули три члени екіпажу – командир повітряного судна Олексій Льовшин, другий пілот Рустам Карімов та бортпровідниця Крістіна Распопова.

Слідком РФ порушив кримінальну справу за статтею “порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту”. Тож слідство розглядає як мінімум три версії причини авіакатастрофи – це “зовнішня дія”, технічна несправність та помилка пілота.

Також існує версія, що літак могла збити російська система ППО С-300. Росіяни стверджують, що перед авіакатастрофою було чутно “декілька гучних вибухів”.

Нагадаємо, що у листопаді 2022 року на Херсонщині в ДТП загинув колаборант і пропагандист, заступник “голови” окупаційної “адміністрації” області Кирило Стремоусов. Він підтримував тимчасову російську окупацію регіону, стверджував, що багато років “потерпав від нацистів”, а також погрожував розправою проукраїнським журналістам та активістам.

Згодом на початку лютого 2023-го російському пропагандисту та неонацисту Ігорю Мангушеву, який виступав у клубі з нібито черепом українського бійця, прострелили голову.

А 2 квітня поточного року в одному з кафе Санкт-Петербурга під час “творчого вечора” російського пропагандиста та колаборанта Владлена Татарського (псевдонім уродженця Макіївки Донецької області Іллі Фоміна. – Ред.) стався вибух. Останній загинув, крім того, щонайменше 16 людей отримали поранення.

У його вбивстві російські слідчі звинуватили 26-річну росіянку Дар’ю Трепову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter