Російському пропагандисту Мангушеву, який влаштував стендап із черепом, прострелили голову

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Російському пропагандисту та неонацисту Ігорю Мангушеву, який виступав у клубі з нібито черепом українського бійця, прострелили голову.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський.

Фото з телеграм-каналу Дениса Казанського

“Пам’ятаєте, виродка та садиста Ігоря Мангушева (позивний Берег), який виступав із черепом убитого українського військового з Маріуполя. Так ось, виступ із чужим черепом приніс нещастя. Мангушеву прострелили його власний череп. Поки що живий, але з таким пораненням перспективи невтішні. Сталося це очевидно не на фронті, а тилу, в Стаханові”, – написав Казанський.

Мангушева доставили до лікарні окупованої Кадіївки на Луганщині зі сліпим вогнепальним кульовим пораненням в голову. Медики кажуть, що в нього стріляли з близької відстані.

Стан неонациста “стабільно важкий, з негативною тенденцією”. 

Нагадаємо, у серпні 2022 року, російський пропагандист Ігор Мангушев виступив у клубі зі стендапом. Під час виступу він розмахував людським черепом, який бойовик нібито узяв як трофей на “Азовсталі”, за його словами, це рештки українського військового.

“Ми воюємо не з людьми. Ми воюємо з ідеєю”, – заявляв він.

Про Ігоря Мангушева відомо, що він лідер російського націоналістичного руху “Світла Русь”, імовірний творець приватної військової компанії E.N.O.T. Corp, яка виникла після злиття праворадикальних російських організацій, ватажком однієї з яких він був. Бойовик брав участь у боях на Донбасі з боку Росії.

Його злочини розслідувалися російським проєктом “База даних”, за це він погрожував авторам проєкту вбити їх або катувати. 

Видання Медуза з’ясувало, що Ігор Мангушев може бути автором символу Z, який позначає російське військове вторгнення в Україну.

Видання The Insider пише, що Мангушев працює також на організацію російського бізнесмена Костянтина Малофєєва “Ліга безпечного Інтернету”.

Фото обкладинки: із соцмереж Ігоря Мангушева

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter