Російський пропагандист Мангушев влаштував стендап із черепом, який, за його словами, належить військовому з “Азовсталі”

Дата: 28 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Російський пропагандист Ігор Мангушев виступив у клубі зі стендапом. Під час виступу він розмахував людським черепом, який бойовик нібито узяв як трофей на “Азовсталі”, за його словами, це рештки українського військового.
 
Відповідне відео опублікував журналіст Андрій Цаплієнко.
 
Ігор Мангушев, скриншот з відео

“Ми ще живі, а цей чувак вже ні. Нехай горить у пеклі. Йому не пощастило, і з його черепа зроблять кубок, можливо… Чому не може бути жодного примирення? Україна має бути деукраїнізована. Руські землі Малоросії повинні бути повернуті назад. Ми воюємо не з людьми, ми воюємо з ідеєю”, – заявив Мангушев.

Росіянин відверто зізнається, що основна мета війни – стерти національну ідентичність та вбити усіх, хто вважає себе українцем.

Примітно, що зал підтримує пропагандиста, лунають аплодисменти.

Заяви Мангушева вже активно поширюють у твіттері світові лідери, називаючи подібні висловлювання ганебними.

Огидно. Я сподіваюся, що всі самоназвані “реалісти” переглянуть це відео, а потім знову спробують пояснити нам, як ця війна є просто оборонною /превентивною / раціональною / логічною “спеціальною військовою операцією”, спрямованою на зупинку розширення НАТО, і такою, що не має нічого спільного з імперськими ідеями та ідентичністю“, – написав у твіттері американський дипломат Майкл Ентоні МакФол.

Джерело: телеграм-канал Андрія Цаплієнка

Про Ігоря Мангушева відомо, що він лідер російського націоналістичного руху “Світла Русь”, імовірний творець приватної військової компанії E.N.O.T. Corp, яка виникла після злиття праворадикальних російських організацій, ватажком однієї з яких він був. Бойовик брав участь у боях на Донбасі з боку Росії.

Його злочини розслідувалися російським проєктом “База даних”, за це він погрожував авторам проєкту вбити їх або катувати. 

Видання Медуза з’ясувало, що Ігор Мангушев може бути автором символу Z, який позначає російське військове вторгнення в Україну.

Видання The Insider пише, що Мангушев працює також на організацію російського бізнесмена Костянтина Малофєєва “Ліга безпечного Інтернету”.

Фото обкладинки: із соцмереж Ігоря Мангушева

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter