На Херсонщині загинув колаборант і пропагандист Кирило Стремоусов

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині в ДТП загинув колаборант і пропагандист, заступник “голови” окупаційної “адміністрації” області Кирило Стремоусов.

Про це пише російський Інтерфакс.

Кирило Стремоусов. Фото з відкритих джерел

Російське ЗМІ процитувало інформацію керівниці організації “Добро мира – Волонтеры Крыма” Валерії Петрусевич в її телеграм-каналі.

“Загинув Кирило Стремоусов, заступник губернатора Херсонської області. Інформація точна, знаю особисто. ДТП. Обставини – пізніше”, – повідомила вона.

В “адміністрації” області підтвердили, що інформація відповідає дійсності, наголосили в російському Інтерфаксі.

“Міністр охорони здоров’я” Херсонської області Вадим Ільмієв повідомив ЗМІ, що ДТП нібито сталася на трасі Херсон – Армянськ.

“Справді, я можу підтвердити, що Кирило потрапив у ДТП. Інформація про загибель від медиків до мене ще не надходила. Швидка виїхала на місце аварії”, – сказав він.

Співчуття з приводу смерті Стремоусова вже висловив окупант, “губернатор” Севастополя Михайло Развожаєв, пише Інтерфакс.ру. 

Смерть пропагандиста в ДТП підтвердив також “очільник” Херсонської окупаційної “адміністрації” у відеозверненні.

Нагадаємо, що блогер-колаборант із Херсонщини Стремоусов підтримував тимчасову російську окупацію регіону, стверджував, що багато років “потерпав від нацистів”, а також погрожував розправою проукраїнським журналістам та активістам.

13 березня йому заочно оголосили про підозру в державній зраді. 19 березня чоловіку повідомили про ще одну підозру – в держзраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (також заочно).

У квітні 2022 року Стремоусов став заступником “очільника” окупаційної “адміністрації” Херсонської області, екснардепа, колаборанта та зрадника України Володимира Сальда.

Разом з іншими російськими пропагандистами перебував у санкційному списку США.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter