Колаборанту Стремоусову загрожує довічне ув’язнення за підозру у держзраді

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні місцевому мешканцю прокуратура заочно повідомила про підозру у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб – чоловікові загрожує довічне ув’язнення. 

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у фейсбуку.

Херсонський колаборант Кирило Стремоусов. Джерело: скриншот з відео

Попри те, що на сайті не вказали прізвище та ім’я підозрюваного, на фото можна легко впізнати місцевого блогера-колаборанта Кирила Стремоусова.

Слідство вважає, що чоловік причетний до створення так званого «Комитета спасения “За мир и порядок”», тобто створення фіктивного органу, мета якого – довести місцевим жителям, що українська влада більше не керує регіоном.

Колаборант неодноразово закликав місцеви жителів підтримати окупацію Херсонщини, чим “завдав шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”.

За цей злочин обвинувачуваному загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі,з конфіскацію майна.

Раніше Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру Стремоусову у держзраді за іншою частиною тієї ж статті – ч. 1 ст. 111 КК України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Норма статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 15 років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Стремоусов відзначився на мітингу у Херсоні на підтримку окупантів. Разом з ним в проросійському заході взяли участь депутат міськради Ігор Семенчев, колишній заступник мера Херсона Сергій Черевко, викладач Херсонської академії безперервної освіти Тетяна Кузьмич, колишній мер Херсона Володимир Сальдо і Геннадій Бальбота.

Також Стремоусов погрожував розправою проукраїнським журналістам та активістам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter