У Херсоні російські солдати відкрили вогонь по цивільним, які вийшли на мітинг

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні Збройні сили РФ відкрили вогонь по людям, які вийшли на мирну акцію протесту “Херсон –  це Україна”.

Про це повідомило об’єднання “Інформаційний спротив“.

Під час заходу його учасники вигукували гасла “Додому”, “Домой пока живой”, “Україна понад усе”, “Слава нації – смерть ворогам”, “Русский солдат, иди на**й”, “Херсон – це Україна”.

Також вони тримали жовто-блакитні прапори.

Незважаючи на десятки озброєних російських солдатів і велику кількість російської техніки, люди продовжували мітингувати.

За даними “Інформаційного спротиву” на акцію проти проголошення окупантами так званої  “ХНР” вийшли близько десяти тисяч мешканців міста.

 

Але після слів  “Російський солдат – фашистський окупант!” окупанти відкрили вогонь. 

За словами місцевого журналіста Костянтина Риженка, на мітингу були постріли по ногах. Щонайменше одному хлопцю російські військові поцілили в ногу гумовою кулею.

Знайшлися і ті, хто підтримував окупантів. Серед них був депутат міськради Ігор Семенчев, колишній заступник мера Херсона Сергій Черевко, проросійський херсонський активіст Кирило Стремоусов, викладач Херсонської академії безперервної освіти Тетяна Кузьмич, колишній мер Херсона Володимир Сальдо і Геннадій Бальбота. Вони тримали червоні прапори СРСР.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Збройні сили РФ 11 березня викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова. Група військових зайшла до його кабінету. Чоловіка силою виштовхали з кабінету, потім посадили в автівку та відвезли у невідомому напрямку.

12 березня під час мітингу у цьому ж місті окупаційні військві викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Жінка брала активну участь в організації проукраїнських мітингів проти окупації в Мелітополі. З 1 березня вони тривали в місті щодня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter