США запровадили санкції проти колаборантів Стремоусова, Сальда та Іващенка

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти колаборантів, що ведуть антиукраїнську діяльність, серед них – пропагандист Кирило Стремоусов, колишній український політик Володимир Сальдо з Херсонщини, самопроголошений очільник окупованого Маріуполя Костянтин Іващенко.

Відповідна інформація з’явилася на сайті американського відомства.

Володимир Сальдо і Кирило Стремоусов

Також у санкційному списку США – ймовірна дружина президента РФ Аліна Кабаєва. Вона є очільницею російського холдингу “Национальная медиа группа” (НМГ). На початку квітня 2022 року із сайту НМГ вилучили інформацію про Кабаєву та інших керівників після заклику опозиційного політика Олексія Навального впровадити санкції проти неї. Раніше обмеження щодо Кабаєвої застосували Євросоюз, Велика Британія та Канада.

Блогер-колаборант із Херсонщини Стремоусов підтримує тимчасову російську окупацію регіону, стверджує, що багато років “потерпав від нацистів”. 13 березня йому заочно оголосили про підозру в державній зраді. 19 березня чоловіку повідомили про ще одну підозру – в держзраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (також заочно).

Сальдо окупанти “призначили” на посаду “голови” Херсонської ОДА наприкінці квітня 2022 року. Він був мером Херсона з 2002 до 2012 року (три каденції), нардепом від Партії регіонів у Верховній Раді 8-го скликання. З початку повномасштабної війни підтримав російську окупацію Херсона. Йому 29 квітня заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що суд арештував ексначальника управління Служби безпеки України в Криму і чинного працівника СБУ Олега Кулініча, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами Росії. Арешту передувала спецоперація Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України, в результаті якої чоловіка викрили та затримали.

Слідство встановило, що він співпрацював із представниками спецслужб РФ. Серед іншого передавав розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, інформацію, що становить державну таємницю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter