У тимчасово окупованому Херсоні росіяни представили своїх “керівників” міста і області

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У захопленій росіянами міській раді Херсона окупанти провели нараду, на якій представили так званого нового “голову” Херсонської ОДА Володимира Сальда та “голову” Херсонської міської адміністрації Олександра Кобеця.

Про в телеграмі повідомив очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута.

Джерело: сайт міської ради Херсона

“Окупанти зайняли приміщення міської ради міста Херсона. Зняли всю українську символіку та на вході поставили своїх військових. Тож сьогодні команда міської ради була вимушена покинути приміщення та працювати в іншому місці… Я переконаний, що ці колаборанти та їх спільники після нашої перемоги понесуть відповідальність. Ці призначення є незаконними. Тому що Херсон та Херсонщина – це Україна“, – йдеться в повідомленні. 

65-річний Володимир Сальдо був мером Херсона з 2002 до 2012 року (три каденції), нардепом від Партії регіонів у Верховній Раді 8-го скликання. З початку повномасштабної війни підтримав російську окупацію Херсона.

Олександр Кобець був водієм мера Херсона Колихаєва.

Раніше в новині помилково вказувалося, що йдеться про Олександра Кобеця, який балотувався у 2020 році до Херсонської міськради від партії “Голос”.

ZMINA повідомляла, що 25 квітня військові РФ захопили будівлю міської ради в окупованому Херсоні.

Нагадаємо, що російські військові окупували Херсон 2 березня. Водночас міська влада продовжувала працювати під українським прапором. Окупанти мають намір провести на території Херсонської області “референдум” щодо створення “Херсонської народної республіки”, а місцевих чоловіків примусово мобілізують до лав армії Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter