На Херсонщині окупанти готують “референдум” щодо створення “ХНР” – прокуратура

Дата: 12 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни мають намір провести на території Херсонської області “референдум” щодо створення “Херсонської народної республіки”.

Про це повідомили у прокуратурі області.

Джерело: фейсбук-сторінка прокуратури Херсонської області

“Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактом готування до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в прокуратурі, на території Херсонщини російські окупанти готують проведення незаконного референдуму та створення псевдореспубліки “ХНР”. Для цього намагаються схилити та вмовити депутатів Херсонської облради співпрацювати з окупаційними військами.

Наразі правоохоронці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ, наголосили в прокуратурі.

Пізніше на інформацію щодо ймовірного референдуму відреагували в Херсонській ОДА. 12 березня на екстреному засіданні депутати відкинули ідею створення “республіки”, повідомив депутат облради Сергій Рибалко.

“Відбулось екстрене засідання сесії Херсонської обласної ради. 44 депутати ухвалили звернення про те, що “Херсонщина ­– це Україна” і жодної псевдореспубліки на території області не буде”, ­– сказав він у відеозверненні.

Нагадаємо, 1 березня війська окупантів зайшли в Херсон. 2 березня російські військові висунули вимоги жителям Херсона, а 3 березня російські військові захопили телевежу.

Місто залишається в облозі, є проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом. Попри все, мер міста Ігор Колихаєв заявив, що ситуація у Херсоні – під контролем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter