В Україні затримали ексначальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча

Дата: 17 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Українські силовики затримали ексначальника управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олега Кулініча. Йому інкримінуються передачу російським спецслужбам розвідувальної інформації проти України.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Слідчі встановили факти співпраці чинного співробітника Служби з представниками спецслужб Російської Федерації. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами.

“Співробітник СБУ також передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю”, – мовиться у повідомленні.

Крім того, ДБР зазначає, що слідчі задокументували участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України. Дії угруповання завдавали шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці нашої держави, вказують у відомстві.

Наголошується, що було зібрано достатньо доказів для повідомлення співробітнику СБУ про підозру у вчиненні низки злочинів.

Зокрема, передбачених ч. 1 ст. 255 (“створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній”), ч. 1 ст. 111 (“державна зрада”), ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (“пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю”).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter