У Санкт-Петербурзі через вибух в кафе загинув російський пропагандист Владлен Татарський

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Увечері 2 квітня в одному з кафе Санкт-Петербурга під час “творчого вечора” російського пропагандиста та колаборанта Владлена Татарського стався вибух. Відомо, що Татарський загинув, крім того, щонайменше 16 людей отримали поранення. 

Про це повідомляють ТАСС, “Медуза” та “Новая газета Европа”. Пізніше загибель Татарського підтвердило Міністерство внутрішніх справ Росії.

Наслідки вибуху у кафе Санкт-Петербурга. Скриншот з відео. Джерело: “Фонтанка”

Російський “воєнкор” виступав у закладі, який належить засновнику терористичної ПВК “Вагнера Євгену Пригожину.

Пропагандистські ЗМІ зазначають, що вибух стався через те, що в кафе один із відвідувачів, схоже, приніс вибухівку. Потужність вибухового пристрою становила понад 200 грамів тротилу.

Російські медіа стверджують, що в організації вибуху запідозрили дівчину, яку вже почали шукати. Вона нібито подарувала Татарському статуетку, яка й вибухнула.

Владлен Татарський. Фото: via dixinews

Як відомо, Владлен Татарський це псевдонім. Насправді цього “воєнкора” звати Ілля Фомін. Він народився в Макіївці Донецької області. До початку російсько-української війни Фомін декілька років провів у в’язниці Макіївки за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. А після цього приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення він набув популярності завдяки дописам про війну, у яких він підтримував російську армію.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку лютого поточного року російському пропагандисту та неонацисту Ігорю Мангушеву, який виступав у клубі з нібито черепом українського бійця, прострелили голову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter