Протести в Білорусі: у неділю силовики затримали три сотні активістів та журналістів

Дата: 07 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі під час чергової акції протесту в неділю, 6 грудня, силовики затримали 322 протестувальники, зокрема до ізоляторів потрапили неповнолітні та журналісти. 

Про це повідомили в правозахисному центрі “Весна”. 

Акції протесту, які не закінчуються 120 днів, відбулися не тільки в Мінську, однак найбільше людей силовики затримали саме в столиці. Серед тих, хто опинився в ізоляторах, зокрема, відома 73-річна активістка Ніна Багінська, поет і співак Влад Ленкевич, журналісти видання “БелаПАН”, “Інтерфакс-Захід” та низки інших медіа.

Також силовики затримали 6 грудня активіста Віталія Казака, який вів церемонію прощання із 43-річним активістом Романом Решецьким. Решецький загинув напередодні, після звільнення з ізолятора, де перебував після чергового затримання на акції протесту.

Окрім цього, у парку Горького в Мінську відбулась “акція невидимок”: люди повісили на бильцях мосту в парку жіночі кофти, футболки та сукні з червоними плямами та жовтими зірками з написом “23.34”. Це номер адміністративної статті про порушення правил проведення мітингу, за якою затримують учасників протестів у країні.

Нагадаємо, що з 9 серпня в Білорусі не закінчуються акції протесту невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Також відомо про загиблих. Ще тисячі білорусів отримали штрафи та адміністративні арешти за участь у мітингах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter