Правоохоронці розслідують 383 справи щодо порушення прав журналістів – Офіс генпрокурора

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Станом на 15 жовтня у правоохоронних органах перебуває 383 кримінальні справи щодо порушення прав журналістів, з них у Нацполіції – 324, Державному бюро розслідувань – 58, Службі безпеки України – одна.

Про це повідомив начальник відділу організації процесуального керівництва щодо розслідування процесуальних проступків Офісу генерального прокурора Анатолій Ковальчук під час 7-го “Донбас медіафоруму”.

Фото: Наталія Адамович

За його словами, за останні три місяці правоохоронці відкрили 27 таких справ, найбільше – в Одеській, Луганській, Запорізькій і Львівській областях.

Водночас він уточнив, що в судах перебуває 83 обвинувальні акти у справах щодо порушень прав журналістів, 103 провадження закрили.

Нагадаємо, що за даними моніторингу Національної спілки журналістів (НСЖУ), за 10 місяців поточного року на підконтрольній українському урядові території відбулося 59 інцидентів із застосуванням сили до представників ЗМІ під час виконання ними професійної діяльності. Фактично, кожні 5 днів фіксується побиття журналістів, спалення їхніх автомобілів, пошкодження апаратури.

Як писала ZMINA, навіть після того, як справа щодо злочину проти журналіста потрапить на розгляд до суду, це не гарантує покарання обвинувачуваному. Детальніше про це – в матеріалі

“Чому журналістські справи розвалюються в судах і чи можна цьому зарадити: поради експертів”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter