Посолка ООН Кейт Бланшетт спродюсувала документальний фільм про Харків під час війни

Дата: 06 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Акторка та посолка ООН Кейт Бланшетт разом з британським каналом Channel 4 Plus спродюсувала документальну стрічку “Ukraine: Life Under Attack: Dispatches” про події в Харкові під час повномасштабної війни.

Про це повідомляє Vogue.

Фото: Vogue

Стрічка має назву “Ukraine: Life Under Attack: Dispatches” і триває майже годину. За словами продюсерів, це історія битви за Харків очима мирних жителів і працівників служби надзвичайних ситуацій, на яких випав основний тягар російської навали.

Головні герої стрічки – пожежник Роман та його команда, які гасять пожежі, що виникають через обстріли, а також парамедикині Тетяна та Ірина, які не тільки рятують поранених, але й щоденно допомагають людям, які провели кілька місяців у метро під обстрілами.

Стрічку, сповнену документальними кадрами про дітей, які ховаються в метро від російських обстрілів, можна подивитися на сайті каналу Channel 4 Plus.

Нагадаємо, що 19 червня в Києві провели благодійний показ документальної стрічки литовського режисера Мантаса Кведаравічюса “Маріуполіс”, присвячений вшануванню його пам’яті. Режисера наприкінці лютого взяли в полон у Маріуполі та вбили російські військові. 

“Маріуполіс” Кведаравічюс знімав протягом весни-осені 2015 року в місті Маріуполь, селищах Широкіне та Сартана, а світова прем’єра стрічки відбулась у 2016-му. Цьогоріч друга частина фільму “Маріуполіс” отримала спеціальний приз журі Каннського фестивалю “Золоте око”. Другий фільм змонтували з матеріалу, який режисер знімав перед смертю. Зафільмоване зберегла його наречена Ганна Білоброва, яка була разом з Кведаравічюсом у Маріуполі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter