Портнов виїхав з України в червні – журналісти

Дата: 12 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов у червні зміг перетнути кордон та виїхав з України.

Про це повідомляють “Схеми”. 

Андрій Портнов. Фото: LIGA.net

Три незалежні одне від одного джерела повідомили, що Портнов виїхав до сусідньої Угорщини через пункт пропуску для автомобільного сполучення “Чоп (Тиса)”.

У Держприкордонслужбі, куди звертались із запитом журналісти, відмовилися пояснювати, на яких підставах 48-річний Портнов покинув територію України під час дії обмежень для виїзду чоловікам призовного віку, посилаючись на закон про захист персональних даних. 

Журналісти вже звернулись із запитом до СБУ з проханням повідомити, чи досліджують у службі діяльність Портнова, зокрема його зв’язки з Російською Федерацією, однак поки відповіді не отримали. 

Нагадаємо, що Андрій Портнов відомий своїм тиском на журналістів та правоохоронців. До прикладу, у телефонному листуванні писав колишньому очільнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку, що “возитиме його в клітці й показуватиме, як мавпу”. Портнов також радив “жити й озиратися” працівнику Офісу генпрокурора Олександрові Божку

Компетентні служби карати його за таку поведінку відмовились.

Пов’язують Портнова й з конституційною кризою, яку спричинило скасування кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях посадовців і депутатів.

Торік уряд США застосував санкції проти Портнова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter