Портнова не притягатимуть до відповідальності за погрози прокурору

Дата: 30 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області відмовилася притягнути до відповідальності ексзаступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова за погрози працівнику Офісу генерального прокурора Олександрові Божку.

Рішення комісії опублікували в себе журналісти “Слідства.info”.

До комісії на Портнова поскаржився сам Божко, якому ексзаступник очільника АП часів Януковича цілий рік надсилав погрози з власного номеру телефону. 

“В порушенні дисциплінарної справи за скаргою Божка Олександра Сергійовича… стосовно адвоката Портнова Андрія Володимировича… – відмовити у зв’язку з відсутністю ознак дисциплінарного проступку з боку адвоката”, йдеться в рішенні комісії.

Під час розгляду скарги Портнов давав свідчення, зокрема підтвердив, що це саме він писав образливі повідомлення з погрозами прокуророві Олександру Божку, утім, на його думку, це листування “несло виключно приватний характер між двома чоловіками”. Також експосадовець звинуватив Божка у “фальсифікації” кримінального провадження, у якому той фігурує.

“Генеральна прокуратура за часів Порошенка і особисто він протягом останніх п’яти років фальсифікували відносно мене кримінальні справи, а також поширювали недостовірну інформацію, яка порушувала мої особисті немайнові права”, – повідомив Портнов.

Водночас у Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури зазначили, що погрози Портнова прокурору Божку, відповідно до рішення ради прокурорів, можуть бути кримінальним правопорушенням та каратися за статтею 345 Кримінального кодексу України громадськими роботами або позбавленням волі до трьох років.

Наступного дня після публікації рішення комісії Портнов знову почав погрожувати прокуророві Божку.

“П***р, ти сьогодні програв Верховний Суд і Верховний Суд відмовив у розгляді скарги в провадженні, у якому фігурував Андрій Портнов. . Готуйся до в’язниці”, – написав він 27 березня з власного номеру.

Нагадаємо, що окрім прокурора Божка Портнов погрожував ще й колишньому очільнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку. 

“Я тебе в клітці возитиму і показуватиму, наче мавпу. Я тобі пишу, щоб ти знав, що в мене претензії саме до тебе. Щоб ти знав, що спитаю саме з тебе. Час твій закінчується, а питатиму з тебе я дуже жорстко”, – писав він у повідомленнях ексочільникові управління ще у 2017 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter