“Возитиму в клітці і показуватиму, як мавпу”: Портнов погрожував слідчим, які вели справи Майдану

Дата: 18 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов погрожував колишньому очільнику управління спецрозслідувань ГПУ Сергієві Горбатюку. 

Про це йдеться в розслідуванні журналістів “Слідства.Інфо”. 

Погрози Горбатюк отримував з номеру, яким користується Портнов, а також у соцмережах. 

“Я тебе в клітці возитиму і показуватиму, наче мавпу. Я тобі пишу, щоб ти знав, що у мене претензії саме до тебе. Щоб ти знав, що спитаю саме з тебе. Час твій закінчується, а питати з тебе я буду дуже жорстко”, – йшлось у повідомленнях ексочільникові управління ще у 2017 році.

У зв’язку з цим Горбатюк звертався в Генеральну інспекцію, яка передала матеріали до поліції. Правоохоронці нібито відкрили кримінальне провадження, але його доля наразі невідома. За словами колишнього слідчого, за два роки поліція жодного разу не зверталася до нього за свідченнями, а тому він планує звернутися до Генпрокуратури з проханням долучити повідомлення від Портнова до справи щодо погроз іншому прокурору. 

“Це – пряма підстава для притягнення до відповідальності. Я додатково роздрукую ці матеріали як доказ до того епізоду. Додам, щоб вони в комплексі розглядали”, – зауважив він. 

Погрожував Портнов і іншим співробітникам ГПУ, які вели розслідування щодо нього. Так, упродовж 2019 року один з них – Олександр Божко – отримав понад 10 повідомлень з номеру, яким користується Андрій Портнов. 

У своєму телеграм-каналі сам Портнов не заперечує причетності до цих погроз. 

“Друзі, це було саме моє листування. Листування з прокурором-злочинцем, нахабним, самозакоханим і тупим. І я повторно приєднуюся до всіх слів цього листування за єдиним винятком – прошу генерального прокурора поширити його і на себе”, – написав він.

Державне бюро розслідувань ще навесні відкрило кримінальне провадження за фактом погроз Олександрові Божку та майже одночасно почало розслідування й щодо самого прокурора. Його ДБР відкрило за ініціативою адвокатки Портнова.

“Це сталося невдовзі після того, як Божко почав отримувати перші погрози. Держбюро навіть готувало співробітнику генпрокуратури проєкт підозри. Але наразі її не вручили”, – розповіли журналісти. 

Як відомо, ДБР неодноразово пов’язували з Андрієм Портновим, який нібито має значний вплив на керівництво цієї структури. Нещодавно низка громадських організацій закликала владу гарантувати відсутність тиску і втручання в розслідування справ Майдану з боку Портнова та інших представників колишньої влади Януковича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter