Через небезпеку російських обстрілів темпи евакуації у Куп’янському районі знижуються – Синєгубов

Дата: 25 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Через постійну небезпеку російських обстрілів, темпи евакуації з лівого берега річки Оскіл у Куп’янському районі знижуються. Минулої доби з Куп’янщини евакуювали понад сотню людей, одинадцятеро з них – діти.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“По лівому берегу ситуація вкрай напружена. Ми продовжуємо евакуацію. На жаль, темпи її дещо знижуються. Щоденно вивозимо від 100 до 150 людей”, – йдеться у повідомленні. 

За його даними, на найбільш небезпечних територіях Куп’янського району залишаються близько 2,5 тисячі жителів. Родин із дітьми там уже не мало бути. 

Але за словами посадовця, йому стало відомо, що дві сім’ї залишаються у небезпечному регіоні, фактично переховуючи дітей від примусової евакуації. Він додав, що Нацполіція та органи місцевої влади працюватимуть з цими родинами в окремому порядку.

Разом з тим, за даними Синєгубова, впродовж минулої доби в результаті посилення заходів з евакуації з Купʼянського та Борівського напрямків евакуювали 110 осіб (серед них 11 дітей).

Примусова евакуація родин із дітьми з Борівської громади Ізюмського району має завершитися за два тижні, після чого, можливо, влада ухвалить рішення про евакуацію всього населення.

Нагадаємо, 15 жовтня в Харківській області для всіх мешканців чотирьох громад Куп’янщини, включно з містом Куп’янськ, оголосили обов’язкову евакуацію. 

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня, через постійні російські обстріли та безпекову ситуацію обов’язкову евакуацію оголосили в селах Ізюмське і Богуславка Борівської громади на Харківщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter