Понад сотню представників католицької церкви в Німеччині зробили колективний камінг-аут

Дата: 24 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Німеччині 125 представників католицької церкви здійснили камінг-аут як гомо-, бісексуальні та трансгендерні люди. 

Про це повідомляє DPA.

Масовий камінг-аут, учасниками якого стали священники, пастори-референти, керівники католицьких громад, викладачі релігійних шкіл та співробітники церковної адміністрації, став частиною масштабної акції #OutInChurch.

Учасники акції вимагають, щоб церква не використовувала сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність як привід для звільнення та вилучила з учення дискримінаційні заяви щодо статі та сексуальності.

Представники католицької церкви кажуть, що на такий вчинок їх надихнув торішній масовий камінг-аут 185 німецьких акторів та акторок. 

Відомо, що минулого року в Німеччині священнослужителі римо-католицької церкви об’єдналися проти рішення Ватикану не благословляти одностатевих союзів як таких, що не відповідають “планам Творця”. З такою позицією Ватикану погодився Папа Франциск, який до цього неодноразово виступав на підтримку ЛГБТ-людей, порівнював політиків-гомофобів з Гітлером та навіть висловився на підтримку цивільних партнерств. 

На знак протесту 16 священнослужителів провели в більш ніж ста німецьких церквах публічні церемонії благословення гомосексуалів.

Нагадаємо, що розкриття своєї сексуальної орієнтації може спричинити труднощі в гомосексуальних, бісексуальних та трансгендерних людей, які живуть у суспільствах, де існує негативне ставлення до них. Щоб підтримати їх у прагненні до відкритості, у всьому світі щорічно відзначають Міжнародний день камінг-ауту. 

В Україні лише 14% людей вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. 

Фотографія обкладинки: CNS / Tyler Orsburn

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter