Лише 14% українців вважають, що слід прийняти гомосексуальність оточення

Дата: 16 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Усього 14% українців вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність своїх співгромадян. 

Такими є дані дослідження Pew Research.

Соціологи вивчали громадську думку європейців на різні питання через тридцять років після падіння комунізму. За їхніми словами, по всій Європі ставлення до деяких тем відображає різкий розрив між Сходом та Заходом.

“У таких соціальних питаннях, як гомосексуальність та роль жінки в суспільстві, думки різко різняться між Заходом та Сходом, і західноєвропейці висловлюють набагато прогресивніше ставлення”, – стверджують вони. 

Поряд з Україною в рейтингу опинилася Росія, де також 14% людей вважають, що суспільству слід прийняти гомосексуальність оточення. Далі в списку йде Л

 

итва, де такої думки дотримуються 28% населення, та Польща, де підтримують толерантність до ЛГБТ-людей 47% опитаних. 

“У багатьох європейських країнах люди, які не досягли 35 років, задоволені поточним напрямом своїх країн. Вони також висловлюють більш сприятливі думки щодо ЄС, більш позитивне ставлення до мусульман та більше сприймають гомосексуальність”, – кажуть дослідники. 

Щодо питання ґендерної рівності, то соціологи кажуть, що ставлення до ґендерних ролей та шлюбу в багатьох європейців змінилося з 1991 року.

“Тепер більшість людей віддають перевагу шлюбу, де і чоловік, і дружина мають роботу та піклуються про домашнє господарство”, – зауважують вони.

Як відомо, досі ЛГБТ-українці не можуть відчувати себе в безпеці у власній країні та стикаються з дискримінацією в навчанні, роботі та звичайному житті.

Хоча більшість українців доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter