Політв’язень Тимур Ібрагімов за рік схуд у колонії на 27 кілограмів

Дата: 19 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Політв’язень, громадянський журналіст Тимур Ібрагімов, незаконно засуджений в РФ до 17 років позбавлення волі, схуд на 27 кілограмів після того, як рік тому його етапували із СІЗО в Башкортостані до колонії № 5 села Клекотки Рязанської області.

Етап був складний, до того ж у колонії погано та одноманітно годують, пише “Кримська солідарність” із посиланням на інформацію його дружини Діляри Ібрагімової.

Тимур Ібрагімов. Джерело: Кримська солідарність

Про це їй стало відомо під час побачення, на яке до Ібрагімова приїхала сім’я: діти не бачили батька шість років, з моменту його арешту.

Також у кримського татарина діагностували нове захворювання – жовчнокам’яну хворобу. На обстеження чоловік чекав пів року.

Залишаються й проблеми із зором: в Ібрагімова інвалідність III групи, немає одного ока, його замінили на штучне. У тюремних умовах зір політв’язня сильно впав, йому завжди потрібні краплі для очей.

Тимур Ібрагімов – філолог англійської та української мов, перекладач, до арешту – підприємець у сфері IT та мобільного зв’язку, громадянський журналіст “Кримської солідарності”.

Росія незаконно засудила його в межах справи “Хізб ут-Тахрір”, ісламської політичної партії, яка заборонена в РФ, але є легальною на всій території України, зокрема в тимчасово окупованому Криму.

16 вересня 2020 року Південний окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону оголосив вирок затриманим у межах цієї справи кримським татарам. Марлену Асанову присудили 19 років колонії суворого режиму, Мемету Бєлялову – 18, Тимуру Ібрагімову – 17 років, Сейрану Салієву – 16, Серверу Мустафаєву – 14, Серверу Зекір’яєву – 13, Едему Смаїлову – 13. Ернеса Аметова визнано невинуватим і звільнено в залі суду.

Усі підсудні відкидають звинувачення в тероризмі й стверджують, що їх переслідують за політичними та релігійними мотивами.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що за сім років після затримання, перебування в СІЗО та колонії здоров’я політв’язня, кримського татарина Зеврі Абсеїтова сильно похитнулося: у нього хворі суглоби та нирки, гіпертонія, є проблеми із зубами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter